Roparun 2019

Delen...

Live verslag – Runners van Reinier

Maandag 10 juni.

14:15 uur. De groepsfoto en de afterparty.

14:00 uur. Ontvangst op de Binnenrotte. Super gezellig. Wat een feest

12:15 uur. Terwijl team B naar Rotterdam fiets en loopt is de rest van de Runners in Vijfsluizen aangekomen. Vandaar gaan we met het OV naar de Finish bij de Willemsbrug.

10:55 uur. Team A is klaar en wacht in het basiskamp om naar Rotterdam af te reizen. Het weer is nu heerlijk en de sfeer nog steeds opperbest.

9:55. Petra is door Erwin en Rob weer bij de groep gebracht. Ze zijn weer compleet.

9:15 uur. De allerlaatste wissel heeft plaatsgevonden. Team B loopt nu door tot aan de finish. Er was nog wat pech ontstaan. Lekke banden door punaises op de weg. Vreemde acties van vreemde mensen. 1 band was snel vervangen. Aline is met de fiets door Niels en Robert opgehaald. Ze hebben in Barendrecht meteen een vervangende fiets bij familie opgehaald. Zo kan Petra weer aansluiten bij de groep.

6:00 uur. De ochtend is weer aangebroken. Bikkelen voor de laatste kilometers. Fietsje op fietsje af en lopen.

3:30 uur. Ook het laatste basiskamp is weer opgebouwd.

2:45 uur. Team A begint aan de laatste run. De run- bike-run. Oftewel zonder busje en alleen nog maar fietsen en lopen

2:15 uur. Even weer een kort slaapje voor team A en het basiskamp. Snel weer alles in de vrachtwagen om door te rijden naar Numansdorp. Team A zal daar hun laatste en 5e serie eindigen. Dat is een run- bike- run gedeelte. Dus allemaal op de fiets en om de beurt lopen. Team B zal vanuit Numansdorp naar de finish in Rotterdam lopen.

00:30 uur. Team B is bezig aan de tocht door Antwerpen. Daar zitten een tunnel en een lift als hindernis bij.

Zondag 9 juni.

23:30 uur. Het basiskamp is verplaatst naar Steenbergen waar we voor het eerst bij kwekerij van Adrichem mogen staan. Fijn dat de kantine even open mag.

20:30 uur Team A is in Zele gearriveerd. Het dorp is zoals elk jaar omgetoverd in een bepaald thema. Dit jaar lijkt het wel een draken thema te zijn. Zele is een feest voor de lopers om doorheen te lopen. Ze worden als helden ontvangen.

19:00 uur. Fred heeft de schema’s volledig onder controle. Christie zorgt ervoor dat de lopers steeds op de juiste wisselplaats staan.

18:30 uur. Team B nadert Opstal in België. Het wisselpunt bij de manege. Ze worden door het hele team onthaald. Team A gaat richting Zele, het gezellig dorp in België

15:30 uur. Basiskamp 3 is weer opgezet. Mel is vandaag gepromoveerd tot senior catering door topkok Annemieke, mede dankzij Bertels

13:00 uur Team A is al weer zo ver dat zo over 10 km kunnen wisselen.

12:50 uur. De rust is weer voorbij. Team B gaat naar het volgende wisselpunt. Inmiddels hebben de Runners al 285 km afgelegd. Er zijn nog blessures, alleen wat vermoeide koppies. Het basiskamp verplaatst zich nu naar de manege waar hopelijk nu wel een douche en wc beschikbaar is.

09:50 uur. Er is weer gewisseld. Team A start de 3e run op een zonnige zondagmorgen. Waar we vanmorgen nog bijna alleen waren op de parkeerplaats bij de Carrefour, staat het nu volledig volgepakt met Roparun teams. Team B gaat nu eten en rusten.

5:30 uur. Aankomst bij de Carrefour. Snel basiskamp neerzetten en slaap plekken creëren omdat Team A heel graag wil slapen.

4:35 uur. De teams zijn weer gewisseld. We zien het alweer licht worden. Team B gaat nu voor hun 2e run.

3:00 uur. Basiskamp 1 wordt opgebroken. Team B verplaatst zich naar het volgende wisselpunt. Het basiskamp gaat 120 km verderop een kamp opbouwen bij de Carrefour.

Zaterdag 8 juni

23:00 uur. Wissel van de lopers in het basiskamp. Team A gaat de nacht in met hun tweede run. Ze moeten er totaal 5. Er trekken inmiddels met led verlichte team voorbij.

21:45 uur. De laatste mooie foto’s. Voordat het donker wordt. Erwin geniet tussen het sturen door.

21:30 uur. In het basiskamp houdt teamcaptain Fred alles nauwgezet in de gaten.

21:00 uur. Terwijl groep A in heb basiskamp ligt te rusten na eten, een douche en voor de lopers een massage, schiet team B al lekker op. Het is inmiddels weer opgeklaard. Na 20 uur moeten de licht vestjes al aan die straks in het donker een mooie impressie geven van waar de teams zich bevinden in het donker. De eerste 100 km zitten er op.

Petra in slomotion

18:00 uur. De eerste wissel heeft plaatsgevonden. Team B neemt het stokje over zodat Team A kan gaan rusten. Remko, Henk, Dennis en Petra zijn de lopers, vergezeld door Anke en Petra op de fiets. Erwin en Josine besturen de bus

17:15 uur. Team A gaat lekker. Er zitten al 55 km op. Het weer zit nog mee en de lopers zien er enthousiast uit.

13:45 uur. Team A heeft de eerste kilometers in run-bike-run afgelegd. Bregje, Edwin, Hermine en Mark lopen om de beurt 1,5km. Aline en Anneke fietsen de 60 km voor en achter de loper. De lopersbus met Niels en Rob is aangesloten. Zijn vervoeren steeds de lopers naar het volgende wisselpunt.

12:25 uur. De start.

11.15 uur. Een pasta maaltijd zo in de ochtend is voor sommige mensen een hele hap.

10:45 uur. Team 184 is gearriveerd op het start terrein van de Roparun. Het is in ieder geval droog 😉

8:00 uur. Na een onstuimige nacht breekt de ochtend al weer vroeg aan. De lopers hebben bij de lokale bakker croissants gehaald. Even ontbijten en dan op naar Parijs.

Vrijdag 7 juni.

21:00 uur. De lopers zijn inmiddels naar het hotel voor hun laatste goede nachtrust. In het basiskamp worden creatief slaapplekken gemaakt. Een aantal tentjes zijn al opgezet.

20:00 uur. Inmiddels zijn we gearriveerd bij de boer in basiskamp 1. Vanwege het onstuimige weer mogen we gezellig in de schuur tussen de landbouwwerktuigen onze BBQ bereiden. Het is nu al gezellig.

18:00 uur. Inmiddels schijnt de zon weer. De tanks worden gevuld net als de rammelende magen van sommige runners. Het was onderweg wat druk maar basiskamp 1 komt in zicht.

15:00 uur. Tussenstop in Nazareth. Even benen strekken en sanitaire stop. Het regent flink, dus zetten we de muziek een stuk harder. De dames doen een pubkwis met muziek in de camper.

11:30 uur. De Runners van Reinier verzamelen bij het Reinier de Graaf Gasthuis. De bussen en de vrachtwagen zitten volgestopt met tassen en alle benodigdheden voor de komende drie dagen.