Kunstwerk voor Runners van Reinier levert 750 euro op

Delen...

Kunstwerk voor Runners van Reinier levert 750 euro op – Artikel – ReinierNet

Nog 4 dagen. Dan verschijnen de Runners van Reinier aan de start van Roparun om tijdens de bekende estafette van Parijs naar Rotterdam geld op te halen voor mensen met kanker. De teller staat al bijna op 12.000 euro. Ingezameld met onder meer een bijzonder kunstwerk van Heel Reinier Haakt, waarop flink is geboden door de medewerkers van de afdeling Techniek & Vormgeving.

Op 16 april hebben vijftig creatieve Reinierders met hun haaknaalden een kunstwerk ten behoeve van de Runners van Reinier gemaakt. Via ReinierNet is er de afgelopen weken flink op het kunstzinnige haakwerk geboden. De overdracht aan de hoogste bieder was vanochtend. Sylvia Opdam, projectleider RHMDC en oprichter van Heel Reinier Haakt, is blij met de 750 euro die het kunstwerk heeft opgebracht. “Ik vond het heel bijzonder om dit kunstwerk samen te haken. Er waren ook beginnende hakers bij, die met veel inspanning én hulp een bloem wisten te haken. Ook had ik niet van te voren bedacht dat ons haakwerk zoveel geld zou opleveren.” Dinsdagochtend 4 juni overhandigde projectleider Techniek & Vormgeving John de Rooij het opgehaalde bedrag voor de Roparun aan hoofd Dialyse, Endoscopie en PKC én team captain Fred van Tilborg.

Van pubquiz tot lootjes
Het is het zesde jaar dat Reinier meedoet aan de Roparun. Dit keer bestaat het team uit 24 collega’s. Behalve de lopers en fietsers die samen de estafette van 500 kilometer gaan afleggen, gaat er een heel team mee, bestaande uit een masseur, chauffeur, navigator en cateringvrijwilligers. Naast deze sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld in te zamelen voor het doel. Teams doen dit zelf allerlei acties op te zetten. Team captain Fred van Tilborg: “We zijn bekend en vele collega´s dragen de Roparun een warm hart toe. Veel collega’s hebben deelgenomen aan onze evenementen. Meer dan 150 collega´s zijn ‘Vriendje voor een tientje’ geworden of hebben een sleutelhanger van de Roparun aangeschaft. 21 Teams hebben deelgenomen aan de Pubkwis en op de haakavond waren zo maar even 50 deelnemers. En dan nog al die collega’s die een Roparunlot hebben gekocht. Ondertussen is de opbrengst opgelopen naar 11.733 euro.”

Donatie
Doneren kan nog steeds. Kijk op de groep Runners van Reinier op ReinierNet en word vriendje voor een tientje of doneer aan Runners van Reinier of individueel teamlid via www.roparun.nl/doneren. De Roparun start op zaterdag 8 juni om 13.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *